Privacy bij Print.com

Print.com is een inspirerende plek waar ambacht, passie en creativiteit samenkomen. Waar we samen met jou mooie dingen maken. Om een zo goed mogelijk printplatform neer te zetten, maken we gebruik van cookies en bewaren we jouw persoonsgegevens.

In dit privacy statement lees je welke persoonsgegevens we van je bewaren en wat we hiermee doen. Bovenal doen we er natuurlijk alles aan om jouw gegevens privé te houden. Ons privacy statement is van toepassing op gebruik van onze website en onze diensten.

Welke gegevens bewaren wij?

Wat willen we weten? Waarom willen we dit weten?
Voor- en achternaam Zodat we jou persoonlijk kunnen aanspreken en jouw bestellingen op naam kunnen zetten.
Adres en woonplaats Onze bezorgers bezorgen je bestellingen graag op de juiste plek.
Telefoonnummer We bereiken je graag snel en persoonlijk wanneer we vragen hebben over je bestelling.
Betaalgegevens Je bestelling betaal je via de beveiligde betaalomgeving van Adyen. Wanneer de betaling is gelukt, krijgen wij een seintje. Kies je ervoor om achteraf te betalen? Dan slaan wij geen betaalgegevens op.
IP-adres Je IP-adres wordt gebruikt om je Print.com-account te beveiligen.
E-mailadres Buiten dat we graag met je bellen is e-mail een belangrijk communicatiemiddel. We gebruiken je e-mailadres voor communicatie rondom bestellingen, facturatie en contact met de klantenservice. Als je hebt aangegeven dat je dat wilt, houden we je ook per e-mail op de hoogte van acties en nieuws. Tot slot wordt jouw e-mailadres gebruikt ter beveiliging. Je kunt hiermee inloggen en je wachtwoord herstellen.

Waar gebruiken we jouw gegevens voor?

Dienst Uitleg
Klantenservice Voor al jouw vragen kun je ons bellen, e-mailen, chatten of bereiken via social media. Om jou zo goed mogelijk te woord te staan, maken wij notities van onze gesprekken. Zo hoef je jouw verhaal niet twee keer te vertellen. Verder analyseren wij alle gesprekken om te leren hoe we jou beter kunnen helpen. Soms nemen we een telefoongesprek op als trainingsmateriaal, maar dat laten we vooraf weten.
Mijn account Jouw contactgegevens worden gebruikt bij het plaatsen van een bestelling, zodat je niet alles opnieuw hoeft in te vullen. In jouw Print.com-adresboek kies je zelf welke contactgegevens je wilt opslaan.
Bestelgeschiedenis Alle bestellingen die je plaatst koppelen we aan je account. Zo kun je altijd je bestelgeschiedenis zien en makkelijk een bestelling herhalen. Daarnaast kan onze klantenservice jouw bestellingen inzien voor wanneer je een vraag hebt.
Commerciële mailingen Je ontvangt van ons acties en nieuwtjes wanneer jij hebt aangegeven dat je dit wilt. Wil je dit niet meer? Meld je eenvoudig af via de link onderaan de mailing.
Verbetering We bewaren ingediende klachten samen met de afhandeling, zodat we van onze fouten kunnen leren. We meten waar je vastloopt of iets niet snel genoeg kunt vinden. Met die informatie voeren we aanpassingen door, zodat we steeds meer bij elkaar passen.
Fraudepreventie Om fraude te voorkomen is het soms noodzakelijk om klantgegevens te controleren, zoals bijvoorbeeld een bezorgadres.
Zakelijke klanten en partnerprogramma Gegevens van bedrijven en contactpersonen slaan wij ook op. Wij gaan hier net zo zorgvuldig mee om als met de persoonsgegevens van particulieren.

Bewaren en beveiligen

Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan nodig. Dit houdt in dat we je gegevens in ieder geval bewaren om de overeenkomst uit te voeren. Hierna bewaren we de gegevens nog een periode voor het geval je weer een bestelling bij ons plaatst.

Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Daarom hebben we zoveel mogelijk passende beveiligingsmaatregelen getroffen. Bijvoorbeeld encryptie door een SSL-layer, zodat jij veilig kunt bestellen.

Delen van persoonsgegevens

We doen er alles aan om jouw persoonsgegevens niet te delen met derde partijen, maar soms ontkomen wij daar niet aan. Zo moeten we jouw gegevens doorgeven aan onze leveranciers, om jouw bestelling mogelijk te kunnen maken. Woon je niet in de Economische Europese Ruimte (EER), maar plaats je wel een bestelling? Dan kan het zijn dat we je gegevens door moeten geven aan een leverancier buiten de EER. Hierdoor worden je persoonsgegevens buiten de EER verwerkt. Wij zorgen er met overeenkomsten voor dat deze leveranciers een verwerkingsniveau borgen in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de juiste beveiligingsmaatregelen hebben getroffen.

Verzoek met betrekking tot je persoonsgegevens

Als klant van Print.com heb je het recht om te vragen of wij jouw persoonsgegevens verwerken, om ze te laten wijzigen als ze niet kloppen of te laten verwijderen. Als wij inderdaad persoonsgegevens van jou verwerken krijg je van ons de volgende informatie:

  • welke persoonsgegevens Print.com van jou heeft;
  • waarvoor we deze persoonsgegevens gebruiken;
  • aan wie de persoonsgegevens eventueel zijn doorgegeven;
  • hoe we aan de persoonsgegevens komen.

Wil je een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering van je persoonsgegevens indienen? Stuur een e-mail met een kopie van je identiteitsbewijs naar privacy@print.com. We zullen zo snel mogelijk op je verzoek reageren, maar in ieder geval binnen vier weken.

We willen je wijzen op je recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende Autoriteit Persoonsgegevens over de verwerking van je persoonsgegevens. Deze kan je via de website van de Autoriteit indienen.

Wijzigingen

Wij behouden ons het recht voor om dit privacy statement te wijzigen. Wijzigingen zullen doorgevoerd worden op deze pagina. De laatste wijziging is doorgevoerd op: 23 mei 2018.

Print.com B.V.
Maagdenburgstraat 24
7421 ZC Deventer
info@print.com
+31 (0)88 751 11 11

Cookies

Print.com plaatst cookies wanneer je gebruik maakt van onze website of app. Cookies zijn kleine bestanden die op je apparaat worden geplaatst. Cookies komen voor in drie verschillende smaken; functionele cookies, analytische cookies en marketing-cookies. Omdat we geen cookies voor marketing gebruiken hoef je geen toestemming te geven voor onze cookies.

Functionele cookies

Deze zijn bijvoorbeeld nodig om producten in jouw winkelwagen te plaatsen en te kunnen inloggen. Zonder deze cookies werkt de website niet goed en krijg je niet de WOW-ervaring die je verdient.

Naam Toelichting Houdbaarheid Bestandsnaam Delen
Taal Deze cookie zorgt ervoor dat we je taalkeuze onthouden en we niet elke keer hoeven te vragen in welke taal je onze website wilt zien. Deze cookie wordt na één jaar verwijderd. printdotcom-language We delen je informatie niet met derden.

Analytische cookies

Om Print.com elke dag een stukje te kunnen verbeteren gebruiken we analyserende cookies die ons leren hoe je onze website gebruikt. Dit gebruiken we om verbeteringen te kunnen ontwikkelen en doorvoeren.

Naam Toelichting Houdbaarheid Bestandsnaam Delen
Google Analytics Met Google Analytics meten we hoe je onze website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze sites te verbeteren. Zonder deze cookie missen we jouw data. Hierdoor zien we niet hoe je onze sites gebruikt en zal je langer moeten wachten op verbeteringen. Deze cookie wordt na maximaal 2 jaar na je laatste bezoek verwijderd. utma, utmb, utmc, utmv en utmz Google deelt geen anonieme data met derden.

Marketing-cookies

Print.com gebruikt op dit moment geen marketing cookies.

Verwijderen

Het is altijd mogelijk om je toestemming in te trekken of bepaalde cookies te verwijderen. Dit kan via de instellingen van je browser. Alleen jij kunt deze cookies verwijderen, omdat deze op jouw apparaat zijn opgeslagen.