De WOW van Schoneveld Breeding

Hoewel de organisatie in een ogenschijnlijk traditionele markt opereert, wordt achter de schermen gewerkt aan de planten van de toekomst. De eigentijdse merkbeleving van Schoneveld Breeding draait dan ook om innovatie en duurzaamheid uitstralen. Een missie waarbij drukwerk een belangrijke rol speelt, aldus Lars de Jong (Graphic design & Video) en Kees Muizelaar (Graphic design & Photography).

Hoewel branding niet altijd even belangrijk is geweest voor Schoneveld Breeding, gaf de verhuizing van de indrukwekkende PlantXperience-locatie ook een nieuwe impuls aan de positioneringsstrategie. “Onze ambitie om nog duurzamer, transparanter en innovatiever te worden gaat verder dan de Xperience die wij bieden. Ook de samenwerking met leveranciers speelt hierbij een belangrijke rol. Voor ons is Print.com dé specialist op het gebied van drukwerk. Hierdoor en dankzij het brede aanbod in de webapp kunnen we onze creativiteit de vrije loop laten. En dat werpt z’n vruchten af: door onszelf op een unieke manier in de markt te zetten, weten klanten uit de hele wereld ons te vinden. De samenwerking met Print.com is vanaf dag één erg prettig geweest. Dankzij de ondersteuning vanuit ‘customer love’ hebben we de webapp in korte tijd optimaal leren gebruiken. En als we niet precies kunnen vinden wat we nodig hebben, is een offerte zo opgevraagd.”

Naast de branding van het eigen merk biedt Schoneveld Breeding ook ondersteuning aan klanten in de vorm van kant-en-klare uitingen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan complete marketingpakketten waar kwekers gebruik van kunnen maken. “Onze klanten willen zich vooral richten op het kweken van zaden en zo min mogelijk met de branding daaromheen. Ze vertrouwen erop dat, als ze een marketingpakket bij ons afnemen, de kwaliteit uitstekend is. Hier besteden we dan ook veel aandacht aan – iets dat gezien én gewaardeerd wordt.”

Dat hoge kwaliteit hand in hand moet gaan met een passend kostenplaatje, zijn Lars en Kees het unaniem over eens. “Ondertussen weten we dat we bij Print.com standaard kunnen rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en dat scheelt flink wat tijd. Vanuit onze afdeling moeten we namelijk veel intern bespreken voordat een uiting akkoord is. In plaats van eerst allerlei aanbieders moeten vergelijken, kunnen we nu direct overgaan tot het doen van een concreet voorstel waarbij we weten dat de prijs goed is en de kwaliteit perfect. Het feit dat jullie het merendeel zelf produceren is hierin een belangrijk gegeven voor ons. Wat ook erg handig is, is dat je in de webapp in één oogopslag ziet wat de prijzen zijn van verschillende productopties. Dit maakt het nog makkelijker om grip op de kosten te houden en goed om te gaan met beschikbare budgetten. We zouden op termijn dan ook graag meer producten via Print.com inkopen, zoals verpakkingen en labels. Ook zijn we druk bezig met een portal ontwikkelen. Wellicht dat we hierin op termijn een directe koppeling kunnen maken met het assortiment van Print.com.”